Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe placuszki na śniadanie.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 232
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 232
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Składniki
Wykonanie: Kaszę zalać trzema szklankami zimnej wody, posolić i gotować pod przykryciem do rozklejenia. Dynię zetrzeć na tarce i połączyć z kaszą, jajkiem, sodą oczyszczoną i pieprzem do smaku. Formować łyżką placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.