Do góry

Dania główne Przepis na:

placki owsiane

Dania główne

Autor: holka_polka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 336

Dodano: 16.05.2008

Odsłon: 4526

świetna alternatywa dla placków ziemniaczanych, smaczna i pełna wartości odżywczych

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płatki i mąkę wymieszać w misce; dodawać stopniowo tyle mleka, aby uzyskać ciasto o konsystencji jak na klasyczne placki ziemniaczane. Odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce, aby masa napęczniała. Przed smażeniem dodać jajko, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dobrze wymieszać. Nakładać łyżką na petelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na złoty kolor, jak placki ziemniaczane. Serwować jak placki ziemniczane - z sałatką, polane śmietaną czy sosem (grzybowy, pomidorowy, czosnkowy) albo jako dodatek do mięs w sosie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gos456 11 grudnia 2010 zrobiłam wczoraj na obiad masa wyszła mi zbyt rzadka ale i tak były całkiem smaczne powtórzę przepis jeszcze raz w najbliższym czasie,dziękuję za inspirację:P

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń