Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnej pizzy
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 124
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6885
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 124
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6885
Składniki
Paprykę, cebulę, pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Przekładamy do miski. Szynkę również kroimy w kostkę, podsmażamy i dokładamy do miski z pozostałymi składnikami. Ścieramy do tego ser na tarce o grubych oczkach. Wsypujemy do tego sól, pieprz, zioła prowansalskie i czosnek granulowany. Całość mieszamy.
W osobnej misce miksujemy ze sobą mąkę, mleko, jajko oraz proszek do pieczenia. Dosypujemy do tego składniki znajdujące się w drugiej misce i mieszamy dokładnie łyżką.
Na rozgrzaną i polaną olejem/oliwą z oliwek patelnię kładziemy łyżką placki i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z sosem czosnkowym lub z ketchupem.