Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 595
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 595
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Składniki
Kuchnia węgierska słynie z pikantnych smaków. Przeważają w niej papryki słodkie, ostre. Dzisiaj częstuję Was plackami ziemniaczanymi po węgiersku. Najważniejszy w tym przepisie jest sos. Musi być bardzo wyrazisty w smaku i lekko grzać podniebienie :).
przepis na placki; 5 surowych ziemniaków należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać dwa surowe jaja, 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz, paprykę słodką, kilka łyżek mąki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przepis na gulasz; 1/2 kg mięsa (u mnie drobiowe) 2 cebule czerwone, 2 ząbki czosnku, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, papryka ostra (chili) papryka słodka. Papryka surowa pokrojona. Mięso dusimy z przyprawami. Pod koniec dodajemy cebulę pokrojoną w paski i paprykę.