Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki po węgiersku

Dania główne

Autor: szwedzia_as

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 637

Dodano: 05.03.2008

Odsłon: 5297

Bardzo syte

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce.Dodajemy mąkę,sól,pieprz,jajko i olej.Mieszamy razem.Na patelni robimy małe placki ziemniaczane.Kiełbasę podsmażamy na patelni,dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.Na talerzu układamy jeden placek,nakładamy kiełbaskę,przykrywamy drugim plackiem i polewamy śmietaną.Mniam :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szwedzia_as 19 września 2008 kasik nie napisalam co i ile czego,bo to zalezy od tego ile chcesz tych plackow,jaka ilosc farszu,wiec nie zycze sobie tekstow typu beznadziejne,jak chcesz kucharzyc to dzialaj a nie krytykuj

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basia_jj8 17 września 2008 MOŻNA DODAĆ DO FARSZU TEŻ PIECZARKI.POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

doris311 13 marca 2008 troche mi sie ten farsz nie podoba sama kiełbasa i przecier?? No cóż nie moge nic na tem temat powiedziec nie probowałam tego przepisu ale ja zamiast kełbasy dodalabym troche podsmażonej karkówki sosu pieczeniowego i troche koncentratu pomidorowego i oczywiscie wszystko przyprawione ziolami pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kasik 06 marca 2008 Beznadziejnie bo niewiadomo ile czego!!!!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń