Do góry

Przekąski Przepis na:

placki z cukini

Przekąski

Autor: jowita

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 109

Dodano: 15.09.2008

Odsłon: 14185

placuszki są bardzo pożywne, można jeść na słodko i na słono

Składniki

  • cukinia
  • mąka
  • jajka
  • sól, czosnek, pieprz
  • cebula, w wersji na słono
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. nie podaję ilości, gdyż to zależy od wielkości cukini. Cukinię należy obrać, wydrążyć i zetrzeć na tarce jak ziemniaki na placki. Trochę odsączyć bo puści sporo soku, dodać jako i mąki tak aby powstała masa jak na placki ziemniaczane. Jeśli ktoś lubi jeść z cukrem to tylko odrobinę dodać soli. Dla miłośników czosnku, dodać więcej soli, czosnek i odrobinę pieprzu a także utatę cebulę. Smażyć na oleju, rumieniąc z obu stron. Placki mają delikatny, słodkawy posmak. Można jeść jako danie główne ze śmietaną czy zsiadłym mlekiem (ja tak lubię) lub z sosem i mięsem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń