Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki są bardzo smaczne można je jeść same lub z ulubionym sosem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Wszystkie warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na pół godziny.
Po pół godzinie odciskamy płyn z warzyw, dodajemy jajka, mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor.Podajemy np. z sosem kurkowym, który smakuje wyśmienicie z tymi plackami.