Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Składniki
Jajka, mąki, majonez i wegetę połączyć trzepaczką aż powstanie dość gęste, lekko lejące ciasto.
Cebulę posiekać drobniutko, dodać do ciasta.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do ciasta.
Pierś pokroić w kostkę, dodać do ciasta, wszystko zamieszać.
Odstawić do lodówki na min 2 godzinki, ale najlepiej smażyć następnego dnia, gdy mięso przegryzie się z przyprawą, cebulą i czosnkiem.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na małym ogniu. Podajemy z ziemniaczkami piure, albo z frytkami.
Do placuszków można dodać ser, groszek konserwowy, paprykę, ugotowane warzywa lub cokolwiek wam przyjdzie do głowy, i tak zawsze wychodzą świetne :)