Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę prosty, choć przed ich przygotowaniem może nas powstrzymywać wizja spędzenia długich chwil w kuchni i żmudnego ucierania ziemniaków na gładką masę. Nic bardziej mylnego: to proste danie, które należy do kanonu kuchni polskiej, można przygotować naprawdę szybko. Zobaczcie, jak łatwo przyrządzić placki ziemniaczane - ten tani przepis pomoże wam już zawsze i bez ograniczeń delektować się ich wyjątkowym smakiem.
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 42
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 62
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 42
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 62
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach tarki, dodać posiekaną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, mąkę pszenną, doprawić obficie solą i pieprzem do smaku. Wymieszać aby powstało dość gęste ciasto.
Na patelni rozgrzać olej.
Za pomocą łyżki nakładać na patelnię porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoto. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami (np. sos pieczarkowy, keczup, śmietana etc.)