Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5811

Dodano: 19.02.2009

Odsłon: 92926

Klasyczne polskie placki ziemniaczane.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać ,umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

  2. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.

  3. Starte wcześniej ziemniaki odsączyć z nadmiaru wody, dodać do nich cebulę i czosnek,sól pieprz, dokładnie wymieszać.

  4. Następnie wbić jajko i dodać mąkę,dokładnie wymieszać. Jeżeli ciasto ziemniaczane jest za rzadkie należy dodać trochę więcej mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justynawilk 20 sierpnia 2009 ...a do tego wędzony łosoś, śmietana i koperek... pycha :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 04 sierpnia 2009 I własnie takie placki sa najsmaczniejsze.

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malagosia41 15 marca 2009 A ja dodaję jeszcze pokruszony biały ser.,na tą porcje ok 10 dkg...są przepyszne..zyczę smacznego!Acga ,zapomniałam i...szczyptę cukru ,oczywiście do tej masy..




1

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 23 lutego 2009 ale mi narobiłaś ochoty na placki , ech

21 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń