Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane

Dania główne

Autor: jolka

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 113

Dodano: 26.01.2008

Odsłon: 3230

Najlepiej smakują z młodych ziemniaków, ale i z tych starszych też nie są złe.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce, cebulę i żółty ser również ścieramy na grubej tarce. Do tych składników dodajemy mąkę, jajka. Przyprawiamy vegetą i pieprzem wg uznania. Moim domownikom smakują bardziej pikantne. Kładziemy małymi porcjami na rozgrzany olej. Podajemy z gęstą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń