Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane ala zbójnickie

Dania główne

Autor: dorkatp

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 13.11.2009

Odsłon: 1967

Bardzo syte i smaczne niestety nie dla osób odchudzających się

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i 1 cebulę zetrzeć na tarce, dodać mąkę, jajko, czosnek, sól, pieprz do smaku, wymieszać dokładnie. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju rumiane placki - wedle uznania mniejsze lub większe.

  2. Sos: mięso mielone przesmażyć na odrobinie oleju, dodać cebulę pokrojoną w talarki, pieczarki pokrojone w plasterki - dusić ok 15 min. Dodać szklankę zimnej wody i wsypać fix KNORR do potraw chińskich. Wymieszać i dusić pod przykryciem ok 10 min często mieszając. Potrawa ma być gęsta. Można doprawić papryką ostrą wedle uznania.

  3. Na talerz wyłożyć jeden większy lub 2-3 mniejsze placki na to wyłożyć sos mięsno-pieczarkowy. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń