Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki ziemniaczane nadziewane

Przekąski

Autor: daniel9819

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 23

Dodano: 21.08.2009

Odsłon: 2680

smakują na gorąco i na zimno

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki starkować ,dodać 2 jajka,mąkę, sól przyprawy.Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami .Na rozgrzany tłuszcz wlać 2 łyżki ciasta ziemniaczanego ,na środek cienki placuszek mięsa mielonego i ponownie 2 łyżki ciasta.Podsmażyć chwilę z jednej strony ,delikatnie przewrócić i usmażyć z drugiej strony. Powinno się to robić na małym ogniu ,aby mięso w środku placka zdążyło się też usmażyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń