Do góry

Dania główne Przepis na:

placki ziemniaczane po szwajcarsku

Dania główne

Autor: colombo1492

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 65

Dodano: 06.01.2008

Odsłon: 2771

ścieramy ziemniaki na tartce do jarzyn z dużym oczkiem .Do startych ziemniaków dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , pieprz , sól . Wszystko to mieszamy razem . placki na patelnię nakładamy łyżką do makaronu bez soku z ziemniaków ,nie ubijamy na patelni.Nakładamy na talerz ,na placek plasterek pomidora oraz polewamy dipem czosnkowym. / dip robimy zjogurtu naturalnego ,czosnek prasowany ,ogórek konserwowy,sól,pieprz,natka pietruszki,koperwk może być jajko gotowane na twardo.

Składniki

  • 10 ziemniaków,4-5 ząbków czosnku,przyprawy ,pomidor , dip czosnkowy ,
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. j/w

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń