Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w wykonaniu placuszki na przekąskę.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić, utłuc i wymieszać z masłem i serem. Po przestudzeniu połączyć z mąkami, pokrojoną szynką, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować okrągłe placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Placuszki możemy podawać na ciepło jak i na zimno z jajkiem sadzonym na wierzchu.