Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na placki ziemniaczane.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć sok. Następnie posolić, zalać wrzącym mlekiem i wyrobić dokładnie masę. Kłaść łyżką placuszki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.