Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Cukinie oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę umyć ,osączyć i posiekać ,wymieszać z cukinią ,cebulą i czosnkiem. Rokpol rozgnieść widelcem ,dokładnie wymieszać z twarożkiem i jajami. Dodać ryż i cukinię ,doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 6 łyżek oleju. Wkładać po 1 łyżce masy ,uformować płaskie placuszki i smażyć 2-3 min. Gotowe placki trzymać w ciepłym piekarniku. Pomidory sparzyć ,obrać ,przepołowić ,po usunięciu pestek pokroić w kostkę. Dusić 3-4 min na pozostałym oleju. Dodać posiekaną bazylię ,wymieszać ,doprawić solą i pieprzem. Ciepłe placuszki podawać z pomidorami.