Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki warzywne z sosem serowym

Przekąski

Autor: mtarna

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 25

Dodano: 20.08.2008

Odsłon: 2731

Szybkie i smaczne

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę roztopić w rondelku. Wsypać 1 łyżkę mąki i przygotować jasną zasmażkę. Następnie wlewać powoli mleko, stale mieszając, sos doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojony serek topiony i mieszać, aż się rozpuści. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki.

  2. Marchew i cukinię oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o dużych okach. Kukurydzę osączyć, wymieszać z marchwią i cukinią. Do warzyw dodać jaja, 2 łyżki mąki i płatki owsiane, wymieszać, doprawić solą.

  3. Olej rozgrzać na patelni. Na tłuszczu kolejno usmażyć 12 małych placuszków, z każdej strony na złocisto - brązowy. Przed podaniem placki polać gorącym sosem serowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń