Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki z cukinii z sosem czosnkowym

Przekąski

Autor: Floetka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 295

Dodano: 22.08.2009

Odsłon: 2871

Banalne do przygotowania, nie trzeba zawracac sobie głowy odmierzaniem

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o grubych okach, posolić w misce, odstawićna jakieś pół godziny, żeby puściła sok. Po tym czasie sok odlać, dodać jajko, pieprz, utarty na tarce o grubych okach ser i tyle mąki, by masa miała konsystencję trochę gęstszą niż ciasto naleśnikowe (cukinii i tak nie da rady odcedzić z soku w całości). Smażyć z obu stron na złoty kolor (lojalnie ostrzegam, że oleju wychodzi raczej sporo, więc placuszki są bez odtłuszczania np. na papierowych ręczniczkach raczej tłuste).

  2. Do zimnego jogurtu wgnieść czosnek. Dodać sól i pieprz do smaku. Podawać z ciepłymi placuszkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń