Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki są lekkie i puszyste,mają delikatny smak i aromat.Idealne na obiad czy kolację.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 201
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 201
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Składniki
Mleko lub kefir dokładnie wymieszać z przesianą mąką i jajkami,ucierać drewnianą łyżką lub mikserem na gładką,puszystą masę.
Połączyć z proszkiem do pieczenia,starannie wymieszać odstawić na 15 minut.Czereśnie opłukać,oberwać ogonki,wydrylować,wrzucić do ciasta.
Delikatnie wymieszać,kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz,zrumienić z obu stron.Usmażone placki zdjąć z patelni,położyć na ręczniku papierowym,aby ściekł nadmiar tłuszczu,ciepłe posypać cukrem pudrem,od razu podawać.