Do góry

Dania główne Przepis na:

placuszki z jabłkami

Dania główne

Autor: maarianna

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 13.11.2009

Odsłon: 905

pyszne placuszki ,łatwe,i szybko znikające z talerza,robi się je bardzo szybko trzeba tylko zostawić ciasto do odstania jak na naleśniki,wtedy pięknie rosną

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jogurt,żółtka,cukier,cukier wan. wymieszać , dodać sypkie składniki i ubite na sztywną pianę białka,

  2. dodać obrane i starte na dużych oczkach jabłka, mogą być pokrojone w kostkę lub cienkie plasterki, jak wolisz

  3. zostawiamy ciasto na pół godz. do 1 godz. i smazymy na średnim ogniu

  4. są pyszne lekko przestudzone z herbatąz cytryną na jesienny obiad lub podwieczorek

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LIDECZKA 06 kwietnia 2010 Sodowe placki na pewno są smakowite i mają niepowtarzalny smak. Ja, do wyrośnięcia placków nie używam sztucznych środków, lecz po prostu ubitej na sztywno piany z białek. Placki są puszyste, pyszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń