Do góry

Przekąski Przepis na:

PLACUSZKI Z KUKURYDZY

Przekąski

Autor: margarita13

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 30.07.2008

Odsłon: 1250

Przekąska która smakuje zarówno na ciepło jak też i na zimno.Poza tym estetyczny i smakowity wygląd potrawy.

Składniki

  • 1 puszka kukurydzy konserwowej polecam Bonduelle
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • odrobina wegety
  • odrobina słodkiej papryki w proszku
  • 1 Łyżka startego ser żółtego(grube oczka)
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kukurydzę odsączyć i wymieszać z resztą składników-kolejność dodania bez znaczenia.Danie za każdym razem może inaczej smakować ze względu na gatunek użytego sera żółtego. Gdy składniki się połączą delikatnie formować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju.Smażyć po obu stronach-niezbyt długo aby kukurydza nie zrobiła się zbyt twarda. Z podanych proporcji wychodzi ok.8-9 sztuk. Na usmażone placki można dodać ketchup i GOTOWE!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

linusia 02 sierpnia 2008 bardzo smaczne i szybkie nieskomplkowane POLECAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń