Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny smak
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Kukurydze odsącz z zalewy.Marchewkęzetrzyj na tarce o małych oczkach.Mąkę kukurydzianą wymieszaj z mąką pszenną,dolej mleko,wbij jajko dodaj sól pieprz ,wymieszaj z kukurydzą i marchewką.Smaż je na złoty kolor z obu stron.
Mięso opłucz,wtyrzyj i pokrój w dużą kostkę,posyp solą i pieprzem.Oprósz 1 łyżką mąki i dokładnie wymieszaj.Cebule obierz,potnij na cząstki.Mięso zrumień ze wszystkich stron,dodaj cebule,podlej bulionem doprowadż do wrzenia,zmniejsz płomień i duś do miękkości.Przed końcem gotowania przypraw solą pieprzem ,tymiankiem.Dolej śmietanę,wymieszaj .