Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki z kurczaka + pieczarki panierowane :D

Przepis dnia 2008-10-30
Przekąski

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1326

Dodano: 29.10.2008

Odsłon: 20253

Łatwe, szybkie i dość tanie (wydajne) danie :) Na obiad lub przekąskę :)

Składniki

  • filet z kurczaka, 1-2
  • cebula, 1 mała
  • ser żółty (wiórki lub drobno posiekany), ok. 15 dag
  • 1 papryczka chili, pieprz cayenne, posiekana natka pietruszki, sól, pieprz czarny
  • 2 jajka, mąka (tyle, aby połączyć składniki)
  • 8 dużych pieczarek (po 2/ osobę)
  • mleko, mąka, 1 jajko, bułka tarta - do panierowania, olej do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. PLACKI : Kurczaka opłukać, osączyc, pokroić w drobna kostkę (1x1 cm). Posolić, wkroić drobniutko chili i cebulę (surową), dodać ser żółty, natkę, doprawić pieprzem i cayenne, dodać całe jajka, mąkę. Dobrze wymieszać całą masę. Kłaść na patelnię łyżką na rozgrzany olej. Smażyć po kilka minut z każdej strony. PIECZARKI : opłukać, odciąć nóżki, kapelusze posolić lekko, posypac pieprzem, zamoczyć w mleku, obtoczyć w mące, w rozbełtanym jajku, w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń