Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z kurczaka zrobiłam hurtowo, bo wiem, że jedzone przez kilka dni nie nudzą się tak jak zwykły kotlet. Polecam zarówno na ciepło z młodymi ziemniakami i sałatą, jak i na zimno do ręki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Filety umyć, pokroić w drobną kostkę. Posypać pieprzem, słodką papryką, ziołami, posolić, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Wstawić na ½ godziny do lodówki. Warzywa pokroić i dodać do mięsa wraz z rozkłóconymi jajkami oraz mąka. Dobrze wymieszać. Kłaść po łyżce masy na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron.