Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śniadanko :) Przepraszam za marną jakość zdjęć ale aparat odmówił posłuszeństwa, a te robiłam telefonem :D Mimo to chcę te placuszki wam polecić bo są smaczne, puszyste, białe (chociaż na zdjęciach tego nie widać) z dodatkiem bitej śmietany mniam.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, dodajemy mąkę, olej, mleko i mąkę ryżową delikatnie łączymy. Na patelnię nie przywierającą wykładamy po łyżce naszego ciasta i pieczemy około 1 minuty z każdej strony. Jak nie mamy takiej patelni możemy nanosić cienką warstwę oleju za pomocą pędzelka. Upieczone placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z bitą śmietaną i tartą białą czekoladą.
Smacznego :)