Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo fajne, ja mleko w proszku uwielbiam mogę jeść łyżkami z opakowania więc placuszki mi smakowały. Podałam z owocowym sosem. Są bardzo sytne zjadłam 3 malutkie i byłam najedzona...;):)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 131
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 200
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 518
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 274
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 131
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 200
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 518
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 274
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i mlekiem w proszku, następnie dodać 2 łyżki oleju oraz tyle mleka lub wody, aby uzyskać ciasto nieco gęstsze niż naleśnikowe.
Na rozgrzaną patelnię posmarowaną olejem wylewać po 1 łyżce na placek. Smażyć z obu stron...