Do góry

Przekąski Przepis na:

placuszki z wątróbki

Przekąski

Autor: ataga

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 10.08.2009

Odsłon: 972

wiee osób nie lubi wątróbki, ja też, oprócz placków wątrobianych....

Składniki

  • wątróbka(obojętnie wiprzowa czy drobiowa)
  • duża cebula
  • Mąka pszenna
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wątrobe zmielić razem z cebulką, dodać mąkę około 2-3 łyżki, powstaną drobne grudki,ale tak ma być. Doprawic solą i pieprzem według uznania. Smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu aż sie zbrązowieją. Podawać z ziemniakami i kiszoną kapustą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń