Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki ziemniaczane

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5817

Dodano: 06.03.2008

Odsłon: 9349

Delikatne i chrupiące placuszki z ziemniaków

Składniki

  • ziemniaki, 500g
  • cebula, 1 szt (duza)
  • boczek, 50g
  • kielbasa cienka, 50 g
  • jajka, 2 szt
  • maka pszenna, 100g okolo
  • sól pieprz, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie -cebule obrać i pokroić w drobna kostkę -kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebula na rumiany kolor - ziemniaków zrobić pure i dodać do nich usmażoną cebule ,kiełbasę i boczek(wcześniej ostudzone) -następnie dodać cale jajka ,make i doprawić sola i pieprzem -po wykonaniu gładkiej masy smażyć małe placuszki na głębokim oleju na rumiany kolor

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 29 maja 2010 Tak śląska moż być,i każda inna np.zwyczajna,toruńska itd. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatta81 17 maja 2010 hejka, a jaka to jest kiełbasa cienka? Jakiej używasz? Czy np ślaska moze być?:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń