Do góry

Desery Przepis na:

Plesniak

Desery

Autor: prezesewa

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 90

Dodano: 13.07.2008

Odsłon: 3952

to rodzaj jablecznika

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. make przesiac ,zöltka oddzielic od bialek,do maki dodac 5 zoltek,cukier ,cukier wanilinowy,proszek do pieczenia na pol twarde maslo-zagniesc na jednolita gladka mase.Mase podzielic na pol,jedna polowa jest do wylozenia dna blachy i boköw na wys ok 2 cm.druga polowa-znöw dzielimy na pöl-do jednej czesci dodajemy kakao-wkladamy obie czesci do zamrazalki na ok pöl godz.W tym czasie ubijamy bialka w wysokom naczyniu na sztywno,nastepnie powoli dodajemy kisiel lub budyn z torebki ciagle ubijajac bialka,nastepnie powoli dodajemy cukier puder. Spöd blachy wykladamy ciastem i boki do wys ok 2 cm,na to mus jablkowy,na mus wykladamy 1 czesc masy z zamrazalnika(scieramy ja na tarce o grubych oczkach),na to ubita piana,na piane druga czesc z kakalem z zamrazalnika, Pieczemy w 160 st C ok 35-40 min,po wyjeciu posypujemy jeszcze gorace cukrem pudrem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń