Do góry

Desery Przepis na:

Pleśniak

Desery

Autor: kasiao

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 127

Dodano: 11.02.2008

Odsłon: 5059

Bardzo dobre ciasto pomimo nazwy.

Składniki

  • 6 jajek, 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 25o g margaryny, 2-3 łyżeczek proszku do pieczenia 1 dowolny zapach, słoik powideł.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąke, margarynę i cukier usiekać dodac żółtka i zagnieść.Podzielić na 3 części. 1 część- rozwałkować, położyć powidła. 2 część- dołożyć około2 łyżek kakao i utrzeć na tarce, położyć na to powidła oraz pianę uibitą z białek. 3 część- utrzeć i położyć na pianę. Piec około 50 minut w temperaturze 200stopni potem mozna zmniejszyć do 180.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń