Do góry

Dania główne Przepis na:

Plokkfiskur(Gulasz rybny)

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 15.08.2008

Odsłon: 2026

Przepyszne!!!Swietne dla maluszkow jako pierwszy posilek z rybka :)

Składniki

  • ryba, 300g
  • cebula posiekana, 3 lyzki
  • mleko, 200ml
  • smietana, 100ml
  • maka, 40g
  • maslo, 40g
  • gotowane ziemniaki, 100g
  • sol, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowac rybe w lekko posolonej wodzie. Wyjac z wody gdy sie ugotuje.Maslo rozpuscic w garnku, dodac make, wymieszac. Dodac mleko i smietane i mieszac az zgestnieje. Wrzucic cebule i ziemniaki pokrojone w gruba kostke. Doprawic sola i pieprzem. Na koncu dodac rybe i wszystko razem wymieszac. Pycha. Podaje sie z tzw. Rughbraud, to taki slodki, ciemny chleb, robiony specjalnie do ryby, w smaku podobny do naszego piernika. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń