Do góry

Desery Przepis na:

Płonące naleśniki

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 18.05.2009

Odsłon: 15335

Bardzo proste i niezwykle efektowne danie. Polecam każdemu kto lubi "gorące" eksperymenty.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę zmiksujcie z mlekiem, jajkiem, cukrem i ew. łyżeczką stopionego masła. Ciasto przykryjcie, odstawcie na 15 minut.

  2. Twarożek utrzyjcie z rozgniecionym bananem, miodem, przyprawami i migdałami. Z ciasta usmażcie 4 naleśniki, posmarujcie masą i zwińcie w ruloniki. Polejcie stopioną czekoladą. Tuż przed podaniem polejcie naleśniki koniakiem, podpalcie. Przybierzcie owocami i melisą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń