Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Pyszne ,soczyste i aromatyczne
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Podudzia z kurczaka opłukałem, osuszyłem i wrzuciłem do rękawa. Dodałem wino ,miód ,rozmaryn ,zioła prowansalskie ,rozgnieciony czosnek ,słodką paprykę ,sól ,pieprz i oliwę z oliwek. Wstawiłem piekarnika na 45 min rozgrzanego do temperatury 180 stopni C. Pod koniec pieczenia rękaw rozciąłem i piekłem 10 min w temperaturze 200 stopni C. Pieczarki oczyściłem ,szalotki obrałem ,rzodkiewkę oczyściłem i smażyłem na maśle do miękkości rzodkiewek. Pod koniec dodałem posiekany szczypior i sól do smaku. Podałem razem z kurczakiem.