Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla smakoszy mięsa drobiowego. Prosty i smaczny wariant na podanie tego mięsa.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 32
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 32
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Podudzia umyłem, osuszyłem. Przyprawiłem solą i pieprzem. Obsmażyłem na rozgrzanej oliwie. Przełożyłem do żaroodpornej formy . Na tym samym tłuszczu podsmażyłem lekko ząbki czosnku , które wcześniej przekroiłem na pół. Tak przygotowany czosnek dodałem do mięsa. Posypałem tymiankiem i ponownie doprawiłem solą i pieprzem. Polałem przecierem pomidorowym.
Zapiekałem ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C. Na około 15 minut przed końcem zapiekania dodałem gałązkę pomidorków koktajlowych , wcześniej opłukanych i osuszonych.