Do góry

Dania główne Przepis na:

Podwójny schabowy z keczupem i majonezem

Dania główne

Autor: marlenan

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 15

Dodano: 15.09.2009

Odsłon: 2351

Zwykły schab, ale inaczej żeby się nie nudziło

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plastry o grubości takiej jak na zwykłe kotlety

  2. Rozbić na bardzo cienkie kotlety

  3. Obsypać solą, pieprzem i wegetą wg uznania

  4. Jeden plasterek schabu posmarować keczupem, położyć na niego plaster sera i przykryć go drugim plastrem schabu również posmarowanym keczupem.

  5. Kotlety podsmażyć na oleju, obtoczone w jajku i bułce

  6. Wychodzą podwójne schabowe w środku z serem i keczupem

  7. Przygotowaną dowolną ilość kotletów przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować majonezem i posypać cebulą pokrojoną w piórka

  8. Zapiec ok. 40 min w 180 stopniach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń