Do góry

Desery Przepis na:

Poezja rabarbarowa

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 02.02.2009

Odsłon: 11405

Wspaniałe orzeźwiające ciasto bez wysiłku przygotuje nawet początkujący kucharz.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem, zalać sokiem, gotować do miękkości. Wyjąć 5-6 kawałków rabarbaru. Do reszty wsypać obie galaretki, zmiksować, 2-3 łyżki zmieszać z odłożonym rabarbarem, resztę przestudzić. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, zalać tężejącą masą rabarbarową. Wstawić do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dosypać cukier puder, dodać kilka kropelek aromatu i koniak. Krem rozmieszać z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną. Wylać na masę rabarbarową, w kremie łyżką porobi- równomierne zagłębienia( niby fale), w nie włożyć pozostawiony rabarbar. Wystudzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

JagaMasz 17 marca 2009 Juz sie nie moge doczekac na wiosne i swiezutki rabarbar... :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mulinkaka 02 lutego 2009 musi być pyszne, uwielbiam rabarbar i bitą śmietanę ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń