Do góry

Przekąski Przepis na:

Pole ryżowe

Przekąski

Autor: Milena715

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 17

Dodano: 10.02.2011

Odsłon: 2146

Idealne na przyjęcia

Składniki

  • ryż, 4 torebki
  • cebula, 4 szt
  • pieczarki, 1 kg
  • zalewa: woda, 4 szkl
  • przecier, 1 słoiczek
  • kostki rosołowe wołowe, 2 kostki
  • margaryna, 1/3 kostki
  • czosnek, 2 ząbki
  • NA WIERZCH udka lub skrzydełka kurczaka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż troszkę ugotować.Cebule pokroić i zeszklić na patelni. pieczarki pokroić i ugotować. odcedzić. Wszystko wymieszać.Posolic i popieprzyć. Położyć do naczynia żaroodpornego.

  2. ZALEWA: wszystkie składniki połąvczyć. I zalać ryż.

  3. Na wierzch ułożyć skrzydełka lub udka i zapiec. ok 1,5 godz

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Milena715 17 lutego 2011 ryz gotowac ok 7 min.i w osolonej wodzie.mięso surowe. obtulone może być w panierce do kurczaka. lub możesz troszkę podpiec. ja nie przykrywam i pieke w temp 160 stopni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 lutego 2011 Jadłam coś podobnego u koleżanki, smaczne i fajne do podania dla gości. Możesz sprecyzować jak długo gotować ryż ? I czy gotujesz ryż w osolonej wodzie ? Rozumiem, że mięso kładziesz surowe i pieczesz pod przykryciem ? W jakiej temp. zapiekasz całość ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Milena715 11 lutego 2011 W ciąży to było moje ulubione danie.oczywiście bez mięsa

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 11 lutego 2011 Robię podobne , ale zamiast pieczarek i cebuli dodaję tartą włoszczyznę. A zalewam samym bulionem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń