Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica faszerowana

Dania główne

Autor: katarina994

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano: 18.09.2009

Odsłon: 1471

ciekawie, szybko i w dwóch odsłonach

Składniki

  • polędwica wołowa, ok.60 dkg
  • ser (feta, mozarella jak kto lubi), 1 opakowanie
  • oliwki (ja daję faszerowane czosnkiem), mały słoik
  • ewentualnie suszone pomidory
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w polędwicy zrobić kieszonkę , wzdłuż oczywiście, wczesniej oprószyć wegetą i lekko pieprzem albo jak kto lubi

  2. kieszonkę ciasno napełnić serem, oliwkami i pomidorami albo czym kto lubi, spiąć koniec i na patelnię, szybko obsmażamy na złoto ze wszystkich stron.

  3. potem w folię alu lub do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 170st/50 min, ja piekę w folii, jest bardziej soczysta. I po robocie!!!

  4. Po upieczeniu kroimy w plastry tak ok 2cm i podajemy na ciepło z ryżem. Ja podaję równiez na zimno, na lodowej sałacie kilka plasterków polanych winegretem SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń