Do góry

Przekąski Przepis na:

Polędwica na grzance

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 2538

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 4 plastry wołowej polędwicy
  • 4 tosty
  • 3 łyżki octu winnego
  • strąk żółtej papryki
  • 6 łyżek oleju
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • po kilka listków różnych sałat
  • sól, pieprz,
  • łyżka masła czosnkowego
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidorki umyć, pokroić na cząstki. Oczyścić paprykę i pociąć ją na paseczki. Ocet winny wymieszać z 4 łyżkami oleju, solą i pieprzem. Sosem polać warzywa. Mięso usmażyć na maśle i 2 łyżkach oleju, oprószyć solą i pieprzem (trzymać w cieple, w folii aluminiowej). Na tłuszczu z mięsa usmażyć tosty, rumieniąc je z obu stron. Na każdym toście położyć usmażoną wołowinę, udekorować go warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń