Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą i bazylią.

Dania główne

Autor: madzia1980

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 66

Dodano: 22.12.2007

Odsłon: 3196

Cudne danie polecam!!!

Składniki

  • polędwica wiprzowa, 1 szt.
  • mozzarella, 1 szt.
  • bazylia świeża, 10 listków
  • powidła śliwkowe, 2 łyżki stołowe
  • szklanka bulionu (kostka rosołowa)
  • sól pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwice nacinamy lekko wzdłuz i rozbijamy dość cienko ,smarujemy powidłami opruszmy solą i pieprzem.Mozzarellę pociętą w plastry układamy na mięsie z jednej strony na nią układamy bazylię.Mięso zwijamy w roladę i dokładnie wiążemy grubą nicią .Podsmażamy z obu stron na tłuszczu ,podlewamy szklanką bulionu i dusimy przez 25 minut.Gotowe!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń