Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,szybkie,niskokaloryczne
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 425
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 425
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
polędwicę (ja robiłam wołową ale wieprzowa pewnie też może być) myjemy i kroimy na plastry ok.2 cm.rozbijamy delikatnie młotkiem(najlepiej drewnianym),w szklance zrobiłam mieszankę przypraw:pół łyżeczki suszonego czosnku,pół łyżeczki susz. tymianku,łyżeczka curry,łyżeczka słodkiej papryki,szczypta soli i szczypta chilli,posypać polędwicę ową mieszanką:)na talerzu zmieszać mąkę z sezamem w proporcji ok. pół na pół,polędwicę otoczyć w panierce,smażyć krótko na rozgrzanej oliwie,smacznego