Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka w kalarepce pod beszamem:D

Dania główne

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1326

Dodano: 28.05.2009

Odsłon: 4921

20 minut i gotowe.

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 duża kalarepa
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 torebki mrożonego groszku
  • masło, 1 śmietana do gotowania,
  • ew. bulion warzywny 1-2 szklanki
  • mąka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę pokroić w półplasterki, obsmażyć na złoto na maśle. Kalarepę pokroić w paski albo w kostkę, ugotować na pół twardo. Groszek i marchewkę w talarkach zblanszować.

  2. W garnku rozpuścić masło, dodać trochę mąki - zrobić zasmażkę. Dolać 1,5-2 szklanku bulionu (można użyć wywaru z warzyw). Zagotować, wlać śmietanę, włożyć mięso, doprawić przyprawami. Na końcu wrzucić ugotowane wcześniej warzywa, posypać koperkiem.

  3. Ja podałam polędwiczkę z ziemniakami puree.

  4. Smacznego:D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 29 maja 2009 Dlatego w nazwie jest beszam, a nie beszamel ;) ;) ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolcia69 29 maja 2009 Beszamelu nie robi się na bulionie, tylko na maśle i mleku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń