Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fani szpinaku łączcie się!
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 25
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1071
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 435
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3688
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 197
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 25
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1071
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 435
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3688
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 197
Składniki
Mrożony szpinak połam na mniejsze kawałki, umieść w rondlu, dodaj czosnek, ew. trochę mleka. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż nadmiar wody odparuje.
Następnie zrób w polędwicy otwór przez całą jej długość, np. długim wąskim nożem. Nafaszeruj przygotowanym szpinakiem. Polędwicę zamarynuj w soli, pieprzu, oliwie i usmaż ze wszystkich stron. Po tym zawiń polędwicę w plastry boczku, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na ok. 25 min. w temp. 180 stopni.