Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne i soczyste polędwiczki w lekkim sosie warzywno - ziołowym z wyczuwalną nutą goździkową.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 297
Polecam.
Odsłon: 768
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36310
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 297
Polecam.
Odsłon: 768
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36310
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Składniki
Polędwiczkę dzielimy na porcje, rozbijamy je delikatnie dłonią, obtaczamy w mące pszennej pełnoziarnistej i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Zarumienione polędwiczki przekładamy do garnka, zalewamy 0,5 litra zimnej wody i zagotowujemy.
Na pozostałym ze smażenia mięsa oleju, złocimy pokrojoną w kostkę cebulkę, a pod koniec smażenia dorzucamy 2 drobno pokrojone ząbki czosnku.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do gotujących się polędwiczek wraz z podsmażoną z czosnkiem cebulką, lubczykiem, goździkami, szczyptą ziela angielskiego i czarnym pieprzem. Całość dusimy około 40 minut. Pod koniec gotowania sos doprawiamy solą i ewentualnie zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)