Do góry

Przekąski Przepis na:

Polędwiczki w sosie koperkowym

Przekąski

Autor: mimi619

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 149

Dodano: 12.12.2010

Odsłon: 10262

Pyszne polędwiczki. Przy tym przepisie można docenić smak tego mięsa.

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe, około 1 kg
  • Koperek suszony w proszku lub śiweży, 3-4 łyżeczki
  • majeranek, do smaku
  • sól/pieprz
  • ostra papryka w proszku, 0.5 łyżeczki
  • masło, 0.5 kostki
  • Bulionetka / kostka rosołowa, 1 sztuka
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczki przyprawić pieprzem i koperkiem. Piec na maśle około 5-8 minut.

  2. Masło wraz z polędwiczkami przelać do garnka, zalać 4-5 szklankami wody i przyprawić, dodając bulionetkę. Gotować około pół godziny. Zagęścić mąką. Podawać najlepiej z makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń