Do góry

Przekąski Przepis na:

Poledwiczki wieprzowe faszerowane morelą

Przekąski

Autor: diavlo

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 18

Dodano: 28.08.2009

Odsłon: 6076

..na zimno i goraco(proste)

Składniki

  • poledwiczka wieprzowa, 1 szt
  • morele suszone, ok 5 szt
  • folia aluminiowa, kilka arkuszy
  • sol,pieprz,majeranek, do smaku
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poledwiczke oczyscic z blon,dokladnie w srodku wbic cienki noz tworzac otwor przez cala dlugosc,

  2. Poledwiczke natrzec sola pieprzem i majerankiem

  3. W otwor ktory wykonales nozem z jednej i drugiej strony wloz palce delikatnie powiekszajac otwor Uwaga nie rozerwac miesa!!!!!!

  4. Nastepnie upychamy do srodka morele na calej dlugosci.

  5. Polozyc na stole i delikatnie toczyc po stole aby morela ladnie sie w srodku rozlokowala.

  6. Na stole rozlozyc folie aluminiowa strona blyszczaca do gory(najlepiej ulozyc jedna na drugiej mim 3 warstwy foli,posmarowac oliwa cala powierzchnie foli.

  7. Na tak przygotowana folie kladziemy nasza poledwiczke i dokladnie zawijamy jak cukierek ,na obu koncach mocno skrecamy .Powinno wyjsc cos podobnego do duzego cukierka

  8. Wkladamy w gleboka blache podlana woda,i jazda do piekarnika nagrzanego do 180 C .pieczemy ok 30-40 min w zaleznosci od grubosci poledwiczki

  9. Mozna jesc na goraco wtedy polecam zrobic sos np. zurawinowy lub na zimno do pieczywa.

  10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń