Do góry

Przekąski Przepis na:

Poledwiczki wieprzowe faszerowane morelą

Przekąski

Autor: diavlo

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 18

Dodano: 28.08.2009

Odsłon: 5955

..na zimno i goraco(proste)

Składniki

  • poledwiczka wieprzowa, 1 szt
  • morele suszone, ok 5 szt
  • folia aluminiowa, kilka arkuszy
  • sol,pieprz,majeranek, do smaku
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poledwiczke oczyscic z blon,dokladnie w srodku wbic cienki noz tworzac otwor przez cala dlugosc,

  2. Poledwiczke natrzec sola pieprzem i majerankiem

  3. W otwor ktory wykonales nozem z jednej i drugiej strony wloz palce delikatnie powiekszajac otwor Uwaga nie rozerwac miesa!!!!!!

  4. Nastepnie upychamy do srodka morele na calej dlugosci.

  5. Polozyc na stole i delikatnie toczyc po stole aby morela ladnie sie w srodku rozlokowala.

  6. Na stole rozlozyc folie aluminiowa strona blyszczaca do gory(najlepiej ulozyc jedna na drugiej mim 3 warstwy foli,posmarowac oliwa cala powierzchnie foli.

  7. Na tak przygotowana folie kladziemy nasza poledwiczke i dokladnie zawijamy jak cukierek ,na obu koncach mocno skrecamy .Powinno wyjsc cos podobnego do duzego cukierka

  8. Wkladamy w gleboka blache podlana woda,i jazda do piekarnika nagrzanego do 180 C .pieczemy ok 30-40 min w zaleznosci od grubosci poledwiczki

  9. Mozna jesc na goraco wtedy polecam zrobic sos np. zurawinowy lub na zimno do pieczywa.

  10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Twój komentarz może być pierwszy

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń