Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste polędwiczki, chrupki bekon i orzechy.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Mięso oczyścić z błon i pokroić na ok. 3 cm plastry. Posypać pieprzem i papryką. Każdy kawałek zawinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczką. Smażymy polędwiczki na połowie masła z każdej strony.
Orzechy drobno siekamy, mieszamy z resztą masła, tartą bułką, żółtkiem i odrobiną soli. Usmażone polędwiczki układamy w żaroodpornym naczyniu, nakładamy na nie masę orzechową i wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 10 min.