Do góry

Desery Przepis na:

Polewa

Desery

Autor: Gabi16

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 767

Dodano: 31.12.2009

Odsłon: 18887

Polewa trochę inaczej

Składniki

  • 1/2 kostki margaryny
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W wodzie rozpuścić żelatynę.

  2. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia składników.

  3. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać po łyżce śmietany i roztrzepać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 27 maja 2014 Świetna polewa, właśnie oblałam nią ciasto. Ma ładny, mleczny kolor, jest lekko lejąca, ale jednocześnie szybko się ścina przy włożeniu ciasta do lodówki. Będę powielać przepis do kolejnych wypieków.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 11 stycznia 2014 Wystarczy zanurzyć nóż w letniej wodzie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 11 stycznia 2014 przepis jest super robię go od dawna:))) polewa nie " ciągnie " się za nożem przy krojeniu:))polecam:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 02 stycznia 2010 Polewa naprawdę dobra ,używam jaj do ciasta "usta Adama".

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 31 grudnia 2009 No ciekawa polewa. Tylko, czy z żelatyną nie będzie to raczej mini galaretka kakaowa? Kiedyś ją zrobie, ponieważ mnie zaintrygował ten przepis. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń