Do góry

Desery Przepis na:

Polewa czekoladowa do ciast i deserów

Desery

Autor: Asaja5686

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 57

Dodano: 15.01.2009

Odsłon: 2549

Niezawodna, lepsza od gotowych

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę, cukier i kakao podgrzewamy mieszając na malutkim gazie, najlepiej w wąskim, wysokim garnuszku. Przygotowujemy mikser.Kiedy składniki się rozpuszczą zdejmujemy z ognia, wbijamy całe jajo i natychmiast miksujemy, aż zgęstnieje i polewamy ciasto lub lody czy desery.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

baba2 19 grudnia 2009 mam pytanie,czy jajko nie zwarzy się po podaniu do gorącej masy?może lepiej poczekać ,aż masa kakaowa trochę ostygnie? dzięki za odpowiedź

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń